, ,

‘Laeve d’r prins’ met halfvasten in première

Het is de tijd van het jaar voor berichten over prinsen en prinsessen. In alle media kom je nieuw uitgeroepen hooglustigheden tegen. Met steek en veren poseren ze trots voor de camera. Toneelgroep Ambras wil niet achterblijven. Prins Thei I is namelijk de jubileumprins van de Sjachwielkes, de carnavalsvereniging die vijf keer 11 jaar bestaat. Prins Thei speelt ook de hoofdrol in de nieuwe productie ‘Laeve d’r prins’ van de Schaesbergse toneelvereniging.

Die nieuwe voorstelling gaat niet in januari in première, zoals bij Ambras vele jaren gebruik was. Ook niet met carnaval, want dan heeft Thei I andere dingen aan zijn hoofd, maar op de enige andere gepaste datum: halfvasten. Op zaterdag 9 maart is ‘Laeve d’r prins’ voor het eerst te zien in het Cultuurhuis in Landgraaf. Vervolgvoorstellingen zijn er op vrijdag 15, zaterdag 16, zaterdag 23 en op zondagmiddag 24 maart.

‘Laeve d’r prins’ belooft een ouderwets gezellige voorstelling te worden. Geheel volgens de traditie van Toneelgroep Ambras worden de uitvoeringen van dit jaar weer totaal anders dan die van afgelopen seizoen. Zoals dat bij carnaval hoort, staan de lach en humor deze keer centraal, terwijl prins Thei I zelf toch niet zoveel te lachen heeft. Maar daar legt hij zich al snel bij neer.

‘Laeve d’r prins’ staat onder regie van Andrea Peters, die al vaker succesvolle voorstellingen met Ambras op de planken heeft gebracht. Kaarten voor ‘Laeve d’r prins’ zijn al voor € 12,50 te koop bij Kantoorboekhandel Funcken in Schaesberg of online te bestellen via deze site

Bestel kaarten voor ‘Laeve d’r prins’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *