, ,

Ambras presenteert nieuwe klucht ‘Nit kapot te kriege’


Een noodlottig ongeval is natuurlijk tragisch. Maar zolang het toneelspel is en niet echt, kan het ook heel komische scènes opleveren. Dat gebeurt tijdens de nieuwe dialectklucht ‘Nit kapot te kriege’ van de Schaesbergse Toneelgroep Ambras, die op 19 januari in première gaat. Daarna volgen nog vijf voorstellingen in Zalencentrum De Brandpoort in Landgraaf.

Een automobilist rijdt de Kakertsberg in Schaesberg omhoog in de richting van de Ruiterstraat. Een andere komt vanuit Leenhof over de Heerlenseweg. Bij het verkeerslicht op het Streperplein denken ze allebei groen licht te hebben. Er volgt een flinke knal. En dan? Dan wordt begrafenisondernemer Kerkhofs gebeld. Dat is zo ongeveer de situatie, op het moment waarop de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Ambras begint.

Plaats van handeling is het mortuarium van de firma Kerkhofs. Hoewel dat misschien wat luguber klinkt, spelen zich daar buitengewoon geestige taferelen af. De begrafenisondernemer doet zich veel meelevender voor dan hij is, zijn hulp probeert dat niet eens, de diepbedroefde familie blijkt ook minder oprechte motieven te hebben en de slachtoffers van het ongeluk, tja… kom zelf maar kijk hoe het met hen verloopt in ‘Nit kapot te kriege’.

Veel humor
De nieuwe voorstelling van Toneelgroep Ambras is een onvervalste klucht, die garant staat voor een avondje vol onbezorgd plezier en veel humor. ‘Nit kapot te kriege’ staat onder regie van Andrea Peters, die de afgelopen jaren al vaker succesvolle uitvoeringen met Ambras op de planken bracht. Samen met de leden van de toneelgroep bewerkte zij het van oorsprong Vlaamse stuk van Benny Baudewyns tot een geheel eigen Schaesbergse versie.

Nieuwe locatie
Nieuw is dat de voorstellingen van Ambras dit jaar op een andere locatie plaatsvinden. De zes uitvoeringen zijn deze keer niet in de aula van het Brandenbergcollege, maar een paar honderd meter verderop in Zalencentrum De Brandpoort aan de Hoogstraat 191. Verder blijft alles hetzelfde: de avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur en de matinee op 27 januari om 15.00 uur. De zaal is een uur voorafgaand aan elke voorstelling open.

Stoel uitzoeken
Een ander nieuwtje is dat bezoekers bij aankoop van een kaartje nu direct een stoel kunnen uitzoeken. In het verleden werkte Ambras met vrije plaatskeuze. Maar nieuwe technieken maken het mogelijk om bij aankoop van een kaartje direct zelf een zitplaats uit te kiezen. Dit heeft als groot voordeel dat bezoekers niet meer heel vroeg aanwezig hoeven te zijn, omdat er voor iedereen een gereserveerde plaats beschikbaar is.

De klucht ‘Nit kapot te kriege’ gaat op zaterdag 19 januari in première. Vervolguitvoeringen zijn er op 25, 26 en 27 januari (matinee) en op 1 en 2 februari. Kaarten voor de nieuwe voorstelling kosten negen euro per stuk en zijn te koop bij Bloemenhuis Habets aan de Lichterbergerstraat en Kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat in Schaesberg. Online bestellen kan via DIRECT KAARTEN BESTELLEN

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *