, ,

Ambras biedt podium aan ‘De Sjeeter Jonge’


‘De Sjeeter Jonge’. Onder die naam traden verschillende Schaesbergse theatergroepen ooit op. In de nieuwe dialectproductie van Toneelgroep Ambras is het de naam van een legendarisch artiestenduo dat in het verleden grote furore maakte, maar inmiddels aan lager wal is geraakt. De sterren van weleer krijgen nog één keer de kans om te stralen…. Vanaf 13 januari kan het publiek zes voorstellingen lang komen kijken of dat lukt.

De Sjeeter Jonge
Ze zouden ‘Snip en Snap’ kunnen heten, de ‘Mounties’ of ‘Johnny en Rijk’. Misschien ook wel ‘De Globetrotters’ of ‘D’r Angerhoave’. Namen van geliefde artiesten die in hun tijd beroemd waren, maar inmiddels al bijna vergeten zijn. In de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Ambras heten ze Sjef Schrouff en Wiel Widdershoven. In hun hoogtijdagen stonden ze avond aan avond op bühne als ‘De Sjeeter Jonge’. Met hun liedjes en sketches wisten ze elke zaal plat te spelen. Tot die ene keer, toen het vuur eruit was en Sjef het voor gezien hield. Het zit zijn compagnon Wiel nog steeds niet lekker.

Dan komt de vraag of ze nog één keer samen willen optreden? Wat doe je dan? The show must go on… Maar kunnen ze het nog? Werken de grappen van toen nog steeds? Kunnen ze hun tekst nog wel onthouden? En bovendien: kunnen De Sjeeter Jonge elkaar nog wel verdragen? De vragen zo stellen, doet vermoeden dat er een wereld aan menselijk leed én leedvermaak achter de artiestennaam schuil gaat. Als Toneelgroep Ambras ‘De Sjeeter Jonge laat herleven, leidt dat bijna per definitie tot een aaneenschakeling van intrigerende situaties en hilarische taferelen.

Zes uitvoeringen
De komedie ‘De Sjeeter Jonge’ is in de toneelwereld bekend onder de naam ‘The Sunshine Boys’ van de internationaal bekende auteur Neil Simon. Onder regie van Guido Janssen maakte Toneelgroep Ambras er een eigen regionale versie van. In het Sjeeter plat uiteraard. Deze gaat op zaterdag 13 januari in première in de aula van het Brandenbergcollege aan de Graafstraat in Landgraaf.

Vervolguitvoeringen zijn er op 19, 20, 21, 26 en 27 januari. De uitvoering van 21 januari begint om 15.00 uur. Alle andere uitvoeringen vinden ‘s avonds om 20.00 uur plaats. De zaal is steeds een uur voor aanvang van de voorstelling open. Kaartjes zijn voor €8,50 verkrijgbaar bij Bloemenhuis Habets aan de Lichtenbergerstraat en bij Kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat in Schaesberg.

Bestel online kaarten

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *