Ambras huldigt robijnen jubilarissen

Precies 40 jaar geleden stonden ze samen aan de wieg van Toneelgroep Ambras. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Schaesbergse toneelgroep zijn Wil Franck, Jo Colleije en Marjos Voncken-Franck onlangs gehuldigd als robijnen jubilarissen.

Zij behoren tot de groep vrienden die in 1981 in Schaesberg een nieuwe toneelgroep op poten zette en nog steeds van tijd tot tijd zelf op de planken staan. De afgelopen 40 jaar hebben zij in tientallen voorstellingen gespeeld. Als ze niet op de bühne stonden, dan waren ze wel achter de schermen actief als bestuurslid, regisseur, souffleur of voor het verrichten van allerlei hand en spandiensten. Het publiek zag hen in de loop der jaren in de huid van allerlei personages kruipen. Daarmee hebben ze vele duizenden toeschouwers, maar ook zichzelf heel wat toneelplezier bezorgt.

Met het huldigen van de drie jubilarissen is voor Toneelgroep Ambras het jubileumjaar officieel geopend. Door de coronapandemie kon de jaarlijkse voorstelling afgelopen januari – waarmee het jubileum had moeten openen – niet doorgaan. Maar in januari 2022 presenteert Ambras gelukkig weer een nieuwe productie. Deze wordt wel iets kleiner van opzet, omdat de toneelgroep afgelopen maanden nog steeds geconfronteerd werd met coronamaatregelen. Daardoor was het tot voor kort nog niet mogelijk om op de gebruikelijke wijze te repeteren. Meer informatie over deze uitvoering volgt.

In de loop van komend seizoen zal Toneelgroep Ambras ook nog op andere manieren stilstaan bij het 40-jarig bestaan. Komend voorjaar start het repetitieproces voor een grote jubileumproductie die dan in januari 2023 als afsluiting van de feestelijkheden op de planken wordt gebracht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *