, ,

Ambras speelt ‘3 x Zoeërvleesj’ in Theater Landgraaf

Toneelgroep Ambras speelt weer. Op vrijdag 10 mei geeft de Schaesbergse toneelvereniging een uitvoering in Theater Landgraaf. Op het programma staan die avond drie eenakters onder de noemer ‘3 x Zoeërvleesj’.

Eenakters zijn korte toneelstukken van één bedrijf. De drie stukken zijn totaal verschillend, maar ze hebben een gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor. In ‘De nach is nog zoeë laank’ geniet een schilder tijdens de pauze van zijn lunch… en ook van de huisbazin. ‘Broers’ vertelt het tragikomische verhaal van twee mannen, die maar niet los kunnen komen van hun moeder en haar kookkunsten. En in ‘Airmiles’ probeert een moeder de sleur van het gezinsleven te ontvluchten, terwijl ze voor een maand eten in de koelkast achterlaat.

Humor en de tragiek van het leven liggen in alle drie de eenakters dicht bij elkaar. Net als op een bord met zuurvlees: het stoofvlees met bruine saus oogt heel saai en alledaags, maar als het op de goede wijze wordt opgediend, is juist heel smakelijk. De hoofdpersonen in de drie eenakters zijn allemaal op hun eigen wijze op zoek naar de smakelijke kant van het leven. Dat pakt soms zeer komisch uit, maar kan ook heel indringend zijn. De drie eenakters worden afgewisseld met mooie luisterliedjes van Heidi Brauers en Leo Crombach.

De uitvoering ‘3 x Zoeërvleesj’ begint op 10 mei om 20.00 uur in Theater Landgraaf. Kaartjes zijn voor € 8,50 te koop bij het theater.
Bestel tickets

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *