,

Ambras speelt 3 x Zoeërvleesj op 14 en 15 april

Zuurvlees is een typisch Limburgs gerecht. Wat is lekkerder dan één bord zuurvlees? Precies, twee borden zuurvlees. En wie er helemaal niet genoeg van kan krijgen, neemt een derde portie. Onder dat motto presenteert Toneelgroep Ambras uit Schaesberg op zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 haar tweede productie van dit seizoen.

De tweede voorstelling is een heel nieuw initiatief van Ambras. De Schaesbergse toneelgroep brengt al meer dan 35 jaar in januari een avondvullende productie op de planken. Af en toe werd ook wel eens een kort toneelstuk gespeeld. Maar het is dit jaar voor het eerst dat Ambras een volwaardige tweede uitvoering binnen hetzelfde seizoen presenteert.

De voorstelling ‘3 x Zoeërvleesj’ bestaat uit drie eenakters. Dat zijn korte toneelstukken van één bedrijf. Alle drie zijn ze totaal verschillend, maar ze hebben een gezamenlijk thema: zoeërvleesj. In alle drie de scènes komt dit Limburgse gerecht letterlijk en figuurlijk voor. In ‘De nach is nog zoeë laank’ geniet een schilder tijdens de pauze van zijn lunch… en ook van de huisbazin. ‘Broers’ vertelt het tragikomische verhaal van twee mannen, die maar niet los kunnen komen van hun moeder en haar kookkunsten. En in ‘Airmiles’ probeert een moeder nou net het saaie gezinsleven te ontvluchten, terwijl ze voor een maand eten achterlaat.

Smakelijk
Humor en de tragiek van het leven liggen in alle drie de eenakters dicht bij elkaar. Net als op een bord met zuurvlees: het stoofvlees met bruine saus oogt heel saai en alledaags, maar als het op de goede wijze wordt opgediend, is juist heel smakelijk. De hoofdpersonen in de drie eenakters zijn allemaal op hun eigen wijze op zoek naar de smakelijke kant van het leven. Dat pakt soms zeer komisch uit, maar kan ook heel indringend zijn.

De twee uitvoeringen van ‘3 x Zoeërvleesj’ vinden plaats op zaterdagavond 14 april en zondagmiddag 15 april in de aula van het Brandenbergcollege aan de Graafstraat in Landgraaf. Dit is de vaste ’theaterzaal’ van Toneelgroep Ambras. Ook de andere afspraken zijn zoals gebruikelijk: de avondvoorstelling begint om 20.00 uur en de middaguitvoering om 15.00 uur. De zaal is een uur voor het begin van de uitvoering open.

Nieuw: stoelreservering
Nieuw is dat Ambras deze keer werkt met gereserveerde plaatsen. De stoelen in de zaal zijn genummerd. Wie vooraf een kaartje koopt, kan direct zelf een zitplaats uitzoeken. Het voordeel hiervan is dat bezoekers niet meer uren tevoren aanwezig hoeven te zijn om een goede plek te bemachtigen.

Kaarten voor ‘3 x Zoeërvleesj’ zijn vanaf 17 maart voor €8,50 verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Funcken en bij Bloemenhuis Habets in Schaesberg en online.

Online kaarten bestellen voor ‘3 x Zoeërvleesj’

1 antwoord
  1. Mariette
    Mariette zegt:

    Geweldig dat stoelen nu genummerd zijn want,nu hoef je niet zo vroeg te gaan om zitplaats,en het was zeer goed geregeld,wab
    Want ik heb zelf ,door pijn aan been ,goed kunnen zitten,was genoeg ruimte om de benen te strekken,ik zal de volge x zeker weer komen ,en probeer op tijd te bestellen,zodra ik met mijn been goed kan zitten ,

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *