Toneelgroep Ambras speelde dialectkomedie ‘Udderzoaf’

Je hebt een goed lopend bedrijf in uierzalf. En je hebt twee zonen, die allebei in het bedrijf werken. Dan is het toch volstrekt logisch dat zij jouw passie voor uierzalf delen! Want zeg nu zelf: wat kan er belangrijker zijn dan uierzalf! Althans, dat vindt Harrie Mertens, een van de hoofdrolspelers in de nieuwe dialectkomedie ‘Udderzoaf’ van Toneelgroep Ambras uit Schaesberg, die zaterdag 16 januari in première gaat.

Voor directeur Mertens van ‘Mertens Uierzalf & Zn’ bestaat het leven hoofdzakelijk uit uierzalf en de verkoop van dit belangrijke product. Zijn bedrijf is koploper in Limburg en levert aan tal van grote bedrijven. En terecht, want Mertens Uierzalf is loeigoed spul. Maar als je ertussen opgroeit, breekt vroeg of laat de dag aan waarop het je letterlijk en figuurlijk de neus uitkomt. Dat is wat de zonen Jean en Marc Mertens overkomt. Dit tot groot onbegrip van hun vader, die maar niet kan verkroppen dat zijn jongens een eigen weg door het leven kiezen. Zeker als die weg niet geplaveid is met uierzalf.

Bovenstaand gegeven leidt tot tal van komische situaties in de nieuwe dialectproductie ‘Udderzoaf’ van Toneelgroep Ambras. Zeker als er ook nog een overbezorgde moeder en enkele jongedames ten tonele verschijnen, raakt de gedachte aan uierzalf al snel naar de achtergrond. De nieuwe uitvoering van Toneelgroep Ambras staat weer garant voor een avond ouderwets toneelplezier.

Nieuwe regisseur
‘Udderzoaf’ staat onder regie van Andrea Peters uit Echt. Een aantal jaren geleden stond zij als actrice bij Ambras op de planken. Maar zij heeft ook op diverse plekken in Limburg al haar sporen verdiend als regisseur. Onder haar leiding hebben de acteurs en actrices van Ambras zich afgelopen jaar ondergedompeld in ‘Udderzoaf’. De originele komedie is van de hand van Neil Simon en Toneelgroep Ambras maakte er haar eigen dialectbewerking van.

Data uitvoeringen
Deze gaat op zaterdag 16 januari 2016 in première in de aula van locatie Brandenberg van het Beroepscollege Parkstad Limburg aan de Graafstraat 10 in Landgraaf-Schaesberg. Vervolgvoorstellingen zijn er op vrijdag 22, zaterdag 23, zondag 24 (matinee), vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2016. De avondvoorstellingen beginnen allemaal om 20.00 uur. De zondagmiddagvoorstelling om 15.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang open.

Kaartjes voor ‘Udderzoaf’ kosten acht euro per stuk. Deze zijn online te bestellen of te koop bij drie voorverkoopadressen in Landgraaf: Kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat, Bloemenhuis Habets aan Lichtenbergerstraat en het VVV-servicepunt bij reisbureau Van der Biesen in winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *