, ,

Toneelgroep Ambras speelt opnieuw ‘Herfs i Holset’

In het weekeinde van 17 en 18 september brengt Toneelgroep Ambras opnieuw tweemaal de voorstelling ‘Herfs i Holset’ op de planken. Na twee uitverkochte voorstellingen in april in het Cultuurhuis, is de voorstelling deze keer te zien in Theater Landgraaf.

Wie de uitvoering in het voorjaar heeft gemist, kan deze nu alsnog zien in Theater Landgraaf. In ‘Herfs i Holset’ maken we kennis met Christien en Herman Lindelauf (Marijke Huntjens en Jo Colleije), die elk jaar in de herfst enkele dagen doorbrengen in het eenvoudige zomerhuisje van zijn broer in Holset. Het jaarlijkse uitje is een vast gegeven in hun geordende leven. Maar sinds zijn pensionering heeft Herman last van stemmingswisselingen en is hij soms ook een beetje verward. Tijdens het verhaal wisselen humor en een serieuze ondertoon elkaar af. Het echtpaar blikt terug op een lang niet altijd soepel verlopen huwelijk. De tijd dat ze elkaar definitief los moeten laten, komt in zicht. Maar hoe doe je dat als je bijna vijftig jaar samen bent geweest? Misschien wordt dit wel hun laatste ‘Herfs i Holset’.

De thematiek van de voorstelling is eigenlijk best serieus, maar Ambras zou Ambras niet zijn als daar niet toch op een lichte en humorvolle wijze mee zou worden omgegaan. Ook om de tragiek van het leven kun je soms hartelijk lachen. Het toneelspel wordt afgewisseld met livemuziek van Heidi Brauers en Leo Crombach. De voorstelling is geregisseerd door Jeu Renkens, met wie Ambras al vaak heeft samengewerkt.

De twee uitvoeringen zijn in Theater Landgraaf. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De kaartjes kosten €10 en zijn inclusief een consumptie. De kaartjes zijn online te bestellen via deze website: bestel kaartjes

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *