Ambras brengt ‘geestig’ stuk

Geestig. Erg geestig. Wat het publiek straks ook van de nieuwe productie van Toneelgroep Ambras vindt, het wordt zonder meer een ‘geestig’ stuk. De dialectvoorstelling ‘Oetgesjpoeëkt’ gaat zaterdag 15 januari in première en wordt in totaal vijf keer gespeeld.

De Schaesbergse toneelgroep probeert elk jaar een bijzondere voorstelling op de planken te brengen. De ene keer is dat een stuk van Molière of Shakespeare, de andere keer een uitvoering waarbij zo ongeveer de hele zaal als decor in gebruik wordt genomen. Dit jaar is de keuze gevallen op een stuk, waarin occulte elementen een belangrijke rol spelen.

De schrijver Charles Creemers zoekt inspiratie voor een nieuw boek. Hij heeft besloten dat hogere machten daarin een rol moeten gaan spelen. Om een levensecht verhaal te kunnen schrijven, nodigt hij het medium Madame Arcati uit voor een seance. Het wordt een bijzonder bezoek met tal van spannende, geheimzinnige en vooral ‘geestige’ momenten.

Het blijspel ‘Oetgesjpoeëkt’ wordt door Ambras gespeeld in een regie van Jeu Renkens uit Sittard. Het is de derde keer dat hij de Schaesbergse acteurs onder zijn hoede heeft. Enkele jaren geleden regisseerde Renkens bij Ambras de voorstellingen ‘August, august, august’ (2005) en ‘Ing sjun zoeëmernach’ (2007). De voorstelling van dit jaar is gebaseerd op het stuk ‘Blithe Spirit’ van Noël Coward. Ambras doopte het om tot ‘Oetgsjpoeëkt’ en maakte er zoals altijd een eigen dialectbewerking in het ‘Sjeeter plat’ van.

Voorverkoop
De première van ‘Oetgesjpoeëkt’ vindt plaats op zaterdag 15 januari. Vervolgvoorstellingen zijn er op zaterdag 22 januari, zondag 23 januari (matinee), vrijdag 28 januari en zaterdag 29 januari. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zondagmiddaguitvoering om 15.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang van de voorstelling open. Alle uitvoeringen worden gegeven in de aula locatie Brandenberg van het Charlemagnecollege aan de Graafstraat in Landgraaf-Schaesberg.

Kaarten voor ‘Oetgesjpoeëkt’ zijn voor €7,- verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen: Kantoorboekhandel Funcken (Hoofdstraat), Wijnhuis Monopole (Streeperstraat) en Bloemenhuis Habets (Lichtenbergerstraat) in Schaesberg en verder bij het Landgraafse VVV-kantoor in winkelcentrum Op de Kamp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *