Ambras geeft zes uitvoeringen ‘De kaktesblom’

ambras1-kopie

Je bent vrijgezel. Je wilt wel trouwen, maar bent niet helemaal zeker van je zaak. Je vertelt daarom aan je vriendin dat je al getrouwd bent, maar gaat scheiden. Wat als je verloofde dan opeens je niet-bestaande bijna-ex-vrouw wil ontmoeten? Dat is natuurlijk vragen om problemen, verwarring, stekeligheden en deksels op neuzen. Dat is precies wat er gebeurt in het nieuwe blijspel ‘De kaktesblom’ van Toneelgroep Ambras, dat op zaterdag 17 januari 2015 in première gaat.

Veel vrouwen schijnen te vallen voor de aantrekkingskracht van de witte doktersjas. Om toch wat vrijheid te houden, vertelt tandarts Juul Daelmans aan zijn nieuwe vriendin dat hij al getrouwd is. Maar dit leugentje om bestwil brengt hem behoorlijk in de problemen als hij zijn vriendin ten huwelijk vraagt. Want waar haal je dan zo snel een ‘echtgenote’ vandaan? Hoe leg je vervolgens uit dat die vrouw eigenlijk niet je vrouw is? En wat doe je als je nieuwe verloofde zich afvraagt waarom je zogenaamde vrouw wel heel makkelijk instemt met een scheiding?

Hoe tandarts Juul Daelmans zich hieruit redt en wat zijn patiënten en assistente hiervan vinden, laat Toneelgroep Ambras zien in de nieuwe dialectvoorstelling ‘De kaktesblom’. Het van oorsprong Franse blijspel is door Toneelgroep Ambras zelf bewerkt en in het dialect vertaald. De voorstelling staat onder regie van Guido Janssen uit Heerlen.

Zes voorstellingen
Na de première op zaterdag 17 januari zijn er vijf vervolgvoorstellingen op 23, 24, 30 en 31 januari om 20.00 uur en een matinee op zondag 25 januari om 15.00 uur. De uitvoeringen vinden plaats in de aula van het Brandenbergcollege aan de Graafstraat 10 in Landgraaf. De zaal is steeds een uur voorafgaand aan de voorstelling open.

Kaarten
Kaarten voor ‘De kaktesblom’ kosten €7,50 per stuk. DE KAARTEN ZIJN HIER ONLINE TE BESTELLEN. Vanaf dit seizoen werkt Ambras met een nieuw systeem. Wie de tickets online bestelt, krijgt deze niet meer per post thuis gestuurd, maar kan ze online afrekenen en onmiddellijk uitprinten. Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij drie voorverkoopadressen in Landgraaf: Kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat, Bloemenhuis Habets aan de Lichtenbergstraat en het VVV-infopunt in reisbureau Van der Biesen in Winkelcentrum Op de Kamp.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *