Toneelgroep Ambras naar Cultuurhuis Landgraaf

De nieuwe uitvoeringen van Toneelgroep Ambras vinden komende januari/februari plaats in het Cultuurhuis Landgraaf. Na een eenmalig uitstapje naar Nieuwenhagerheide heeft Ambras besloten dit seizoen weer in Schaesberg te gaan spelen. De tot cultuurhuis verbouwde H.-Familiekerk aan de Veldstraat lijkt de ideale plaats daarvoor.

Bijna 40 jaar geleden begon Toneelgroep Ambras met haar uitvoeringen in aula van de toenmalige Petrus & Paulusmavo. Toen die school begin jaren negentig gesloten werd, was de aula van het Brandenbergcollege vele jarenlang de thuisbasis van de Schaesbergse toneelspelers. Afgelopen seizoen werd de uitvoering ‘Nit kapot te kriege’ zes keer succesvol uitgevoerd op de bühne van Zalencentrum De Brandpoort.

Voor de productie ‘Vier wille opsjtieëge’, die op 25 januari 2020 in première gaat, heeft Ambras voor het Cultuurhuis gekozen. Als die locatie bevalt, is het de bedoeling dat dit nieuwe thuisbasis van Ambras gaat worden voor de avondvullende voorstellingen in januari. Daarnaast blijven Schaesberse acteurs door het jaar ook regelmatig kleinere uitvoeringen in andere zalen geven. Zo staat voor mei 2020 al weer een eenakter gepland in de Brandpoort.

De uitvoeringen van het nieuwe blijspel ‘Vier wille opsjtieëge’ in het Cultuurhuis zijn op 25, 26 en 31 januari en op 1 en 2 februari. De voorverkoop hiervoor start op 7 december. Houd deze website in de gaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *